Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2022

Πιάσε ένα μεζέ, μία μπύρα, κάτσε και άκου με.. ψυχραιμία





 

-Η Κίνα ανέλαβε την ανοικοδόμηση της Συρίας-



Ποια είναι η απάντηση στην ερώτηση:

Γιατί οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα την Πελοσι στην Ταιβάν με σκοπό να προκαλέσουν την Κίνα;

Αποκλειστική απάντηση στην ερώτηση αλλά δεν επιμένω και πολύ.

Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα την Πελοσι στην Ταιβάν με σκοπό να προκαλέσουν την Κίνα να κάνει το επόμενο βήμα;

Για να μην φανεί κακό το Ισραήλ.

Ναι, αυτό είναι το ένα, το δεύτερο είναι το κλειδί στην υπόθεση Ταιβάν, διότι η Κίνα έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση της Συρίας, εκείνου του κράτους που διέλυσε το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

Στην υπόθεση Πελοζι, είδες ότι τα κάποια  διπλωματικά ταξίδια είναι συμβολικά, είναι μέσα  εκβιασμού και υποταγής ενός κράτους στον…επισκέπτη. Είναι σαν να υπογραμμίζουν το μέρος που θα βυθίσουν στον πόλεμο και τον θάνατο. Μπορείς να ξεκινήσεις έναν πόλεμο απλα και μόνο να πας κάπου που δεν πρέπει…που απλα ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχει.

Κοίτα όμως τι έγινε πριν μερικές ημέρες πριν το πέταγμα της γριάς με την σκούπα πάνω από τον βόρειο ειρηνικό  που πέρασε στα ψιλά και σύγκρινε με το  τι ακολούθησε στη συνέχεια …

Στις 20 Ιουλίου(!!!) στη Δαμασκό, ανακοινώθηκε ότι η Συρία θα λάβει, ΠΡΟΣΟΧΗ, θα λάβει προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνιών από την………. Κίνα.

«ο εξοπλισμός αυτός στοχεύει στη βελτίωση της υποδομής του τοπικού δικτύου, ειδικά σε εκείνες τις περιοχές που επλήγησαν σκληρά κατά τη διάρκεια της συριακής κρίσης από το 2011» είπε ο κινέζος αξιωματούχος.

Ο εξοπλισμός όμως ανησυχεί το Ισραήλ, διότι αναμένεται να είναι τέτοιου τύπου που θα καλύψει τα τρέχοντα κενά στο στρατιωτικό δίκτυο επικοινωνιών της Συρίας  και μάλιστα η Κίνα έχει την δυνατότητα να μετακινήσει χιλιάδες εργάτες ώστε να ολοκληρώσουν τα έργα σε σύντομο χρονικό διάστημα.(!!!)

Δηλαδή με λίγα λόγια αναλαμβάνει την τεχνολογική ανοικοδόμηση της Συρίας η Κίνα… και μαζί με την Ρωσία θα προσπαθήσουν να ανακαινίσουν την χώρα αλλά και το βασικότερο θα αναβαθμίσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας…!!!!!) που βυθίσαν οι ΗΠΑ στον εμφύλιο!!

Αυτό δεν αρέσει, για πολλούς λόγους, στο Ισραήλ.

Η ανοικοδόμηση της Συρίας σημαίνει ότι η Δαμασκός θα εξυπηρετεί τα κινέζικα και ρωσικά συμφέροντα.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις και συμφωνίες είναι καμουφλαρισμένες αμυντικές συμφωνίες ή κρύβουν πολλές φορές άλλες δράσεις  είτε κατασκοπείας,  είτε δολιοφθορών,  είτε κάτι βαθύτερο.

Βλέπουμε ότι,

Η μια υπόθεση παλεύει να ανοίξει πίσω από την άλλη και αυτό δεν γίνεται τυχαία αλλά κάποια χέρια ρυθμίζουν τι, που και πως.  

Πρώτα Ταιβάν, μετα Κόσοβο,  μετα Ελλάδα -Τουρκία, σε λίγο κάτι άλλο στη μέση Ανατολή!

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;

Είναι προσωπική μου θέση μέσα από κάποια στοιχεία.

Προθερμαίνουν τα πολεμικά μέτωπα που σχεδιάζουν να ανοίξουν ώστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή  να είναι όλα έτοιμα και  να ανοίξουν σχεδόν ταυτόχρονα.

Δηλαδή μέσα σε μερικά 24ώρα να ξεκινήσουν  2-3 ή και παραπάνω πολεμικές αντιπαραθέσεις που θα δώσουν τον χρόνο και τον χώρο για να κάνουν,  αυτοί που θέλουν το Ισραήλ στην θέση των ΗΠΑ, όσες επιθετικές κινήσεις χρειαστεί για να εφαρμοστεί μια νέα τάξη στην ευρύτερη περιοχη της μέσης Ανατολής, εκει που θ αμεταφερθει το οβαλ γραφειο.

Υπάρχει ένα γιγάντιος συντονισμός που «καλλιεργείται» , έχει εντοπιστεί και  παρακολουθείται στενά χρόνια  και θέλει μερικά αμφιλεγόμενα σημεία του πλανήτη να μπουν σε πόλεμο το ένα πίσω από το άλλο….την κατάλληλη στιγμή!

Αυτό που έγινε στην Ουκρανία, στις 24.2  είναι η επίσημη αφετηρία αυτού του συντονισμού.

Οπότε και σύμφωνα με τα παραπάνω, η εισβολή της Κίνας στην Ταιβάν είναι κάτι αναπόφευκτο, είναι κάτι που κάποιοι το θέλουν, το σχεδιάζουν, ίσως αυτή την στιγμή και να καθαρογράφουν τις κυρώσεις στα κράτη που συναλλάσσονται με την Κίνα και στην ιδια.

Και πρέπει, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, με κάθε τρόπο να σταματήσουν την ανοικοδόμηση της Σύριας.

Οπότε,  ίσως να μην αργήσουμε να δούμε ένα ή παραπάνω πολεμικά μέτωπα να ξεσπούν σύντομα αλλά οι αιτίες να βρίσκονται σε άλλα σημεία του χάρτη.

Μπόνους:

Η Βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ την  27.7.2022, μια ημέρα πριν την συνομιλία Μπάιτεν- Σι Τζινπίνγκ ψήφισε με βιασύνη τον νόμο (CHIPS-plus) που θα χρηματοδοτεί με εκατομμύρια δολάρια την ερευνά και εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών και συγκεκριμένα 2 δις δολάρια για αυτόν τον σκοπό στο υπουργείο άμυνας.

https://breakingdefense.com/2022/07/senate-advances-chips-plus-bill-with-2-billion-designated-for-military-microelectronics/

Οι ημιαγωγοί είναι το άκρως απαραίτητο υλικό από την τεχνητή νοημοσύνη, το δίκτυο 5g,τα φωτοβολταικα, οι μπαταρίες…οι ηλεκτρονικές ταυτότητες(!)  και φυσικά….τα οπλικά συστήματα!!

Με λίγα λόγια οι ημιαγωγοί είναι τα υλικά της γης που τροφοδοτούν την.. 4η βιομηχανική επανάσταση.  

Η Ταιβάν είναι η «Μέκκα» των ημιαγωγών, η  παγκόσμια πρωτεύουσα των μικροτσίπ που είναι εξαρτημένες οι ΗΠΑ, οι οποίες παράγουν το 12% των αναγκών τους και το υπόλοιπο τοι εισάγουν, άρα δεν έχουν τεχνολογική αυτονομία  αλλά εξαρτώμενη από κάπου… πολύ μακριά, είναι έτσι κα Πελοσι ;!

Το ότι βιάζονται και επενδύουν εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα, επεξεργασία και ανάπτυξη ημιαγωγών, και νομοθετούν λίγες ημέρες πριν το ταξίδι της Πελοσι στην  Ταιβάν ,  ίσως προδίδει τις προθέσεις κάποιων να δουν την Κίνα να μπαίνει στην Ταιβάν.

Δηλαδή ότι έγινε με το σιτάρι στην Ουκρανία,

να συμβεί με τους ημιαγωγούς στην Ταιβάν.

Για να βιάζονται οι ΗΠΑ, η επέμβαση της Κίνας έχει αποφασιστεί και απλα περιμένουμε.

Κατανοώντας τα παραπάνω, προσωπικά θα πρότεινα όσοι έχετε την δυνατότητα,  προμηθεύετε ότι έχετε ανάγκη που κατασκευάζονται από αυτά τα υλικά, δηλαδή  μπαταρίες, φωτοβολταικα... οτιδήποτε έχει ανάγκη ο κάθε ένας γιατί είτε δεν θα υπάρχουν,  είτε η τιμή τους θα είναι στα ύψη αν π.χ. η τιμή του πυριτίου ξεπεράσει το κιλό τα 100 δολάρια ή και παραπάνω ένα φωτιστικό με ηλιακό πάνελ  θα έχει 20παλσια τιμή.

Όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη, το εργοστάσιο που τροφοδοτεί το 92% της παγκόσμιας παραγωγής εξελιγμένων ημιαγωγών 10 νανομέτρων ή και μικρότερων, το TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company),βρίσκεται κοντά στην Ταϊπέι και απέναντι ακριβώς από τις ακτές της Κίνας.(!)



Οπότε, είναι ίσως από τα πρώτα εργοστάσια που καταλάβουν οι κινεζικές ειδικές δυνάμεις.


Και κάτι τελευταίο, οι νέες ταυτότητες θα έχουν…chip;

Και αν ναι, που……. θα το βρουν;


Καταλαβες φιλε μου..;;


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου