Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020

Να ελπίζω για το καλύτερο, αλλά παράλληλα να προετοιμάζόμαι για το χειρότερο














Ανήμερα λοιπόν έναρξης του εθνικού εμβολιασμού, μας ανακοίνωσαν ότι η χωρά μας ορίζει τα 12 ναυτικά μιλιά ως θαλάσσιο σύνορο στο Ιόνιο κα πανηγυρίζουν οι δημοσιογράφοι, ειδικοί, αναλυτές κλπ.

Είναι όμως για πανηγύρια η υπόθεση ή είναι άλλο ένα μεγάλο βήμα προς την παγίδα, ισραηλινής κατασκευής, που μας έχουν στήσει στο Αιγαίο;

Καιρό τώρα, με τα δεδομένα που έχουν προκύψει,  αν κάποιος έχει λίγο κριτική σκέψη αντιλαμβάνεται δυο πράγματα σε σχέση με την υπόθεση.

1) Άλλοι μας έδωσαν εντολή να αναρτήσουμε στις 27 του μήνα και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το….casus belli  της Τουρκίας. Βήμα βήμα μας οδηγούν σε αδιέξοδες πολεμικές οδούς, πριν τον πολύ κρίσιμο Ιανουάριο.

Ξαναείπαμε, ότι αρχές του μήνα, του έτους 2021, έχουν οριστεί πολλά ραντεβού, και ήδη υπάρχουν οι προθέσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές να ανέβει η ένταση και όχι μόνο πολεμικά. Εμείς θα πούμε για Ελλάδα και  Ιραν, αφού αυτές τις δυο υποθέσεις τις έχουν δρομολογήσει και τις διαχειρίζονται , τουλάχιστον ακόμη και τώρα, μαζί και παράλληλα.

Στα δικά μας λοιπόν, υπάρχει η εικόνα ότι δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης η προώθηση του σχεδίου για αύξηση της αιγιαλίτιδας ζώνης από 6-12 ν.μ . Ο χρόνος του πρόδωσε για άλλη μια φορά, και αργά θα δικαιωθεί αυτή η στήλη που φώναζε για....... την παγίδα του Αιγαίου δια μέσου της πολύ καλής και πειστικής δικαιολογίας για την κατασκευή ενός αγωγού ….που όπως φαίνεται δεν θα γίνει ποτέ.

Με αφορμή τις υπογραφές για τον αγωγό….δες που φτάσαμε… και κοιτά σε λίγο που θα φτάσουμε…και αν εκεί έξω έβλεπαν πολλοί  που θα φτάσουμε, θα τους έπαιρναν με τα ….γιαούρτια.

2) Γιατί από την μια ορισμένοι νιώθουν εθνικά υπερήφανοι  για την απόπειρα επέκτασης των συνόρων μας από τα 6-12 ν.μ. αλλά από την άλλη αγνοούν επιδεικτικά, προκλητικά θα έλεγα, ότι ταυτόχρονα κατασκευάζονται συνθήκες άλλου status quo στο Αιγαίο…..ενός ιδιαίτερου καθεστώτος που το επικύρωσε η πολιτική μας ηγεσία το προηγούμενο διάστημα με την ανοχή στο Ocus R.  και στις βόλτες κοντά στα έξι μίλια.

Αυτό το δεύτερο εθνικό έγκλημα μετα τις Πρέσπες έχει ήδη συντελεστεί, έχουν συμφωνήσει σε εκβιασμό και συνεκμετάλλευση και είμαστε όλο και πιο κοντά σε αυτό που είπαμε κάποτε, ότι το πολεμικό ραντεβού μας το έχουν στήσει τρίτοι, και το διοχέτευσαν μέσα από τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος……και της Τουρκίας……… και της Αρμένιας και του Αζερμπαϊτζάν, και της Ινδίας και του Πακιστάν….ακόμη και του Ισραήλ και του Ιραν …διότι μπορεί π.χ. το Ισραήλ, από την επέτειο των 70 ετών από ιδρύσεως του και έπειτα  να ηγείται του πρότζεκτ-7, αλλά  κανέναν δεν κάνουν μάγκα αυτοί που στο βάθος χειρίζονται τις υποθέσεις, οι οποίοι είναι πέρα από κράτη και κυβερνήσεις, πέρα από σύνορα και εθνικότητα…είναι αυτοί οι 5-6 «Σοφοί» και «φωτισμένοι» που κάθονται σταυροπόδι στα σκαλοπάτια της κορυφής της πυραμίδας.

 Αυτοί θα μας βάλουν σε πόλεμο με την Τουρκία όταν και όποτε τους βολεύει.

Παραμονές του έτους λοιπόν, μερικές ημέρες πριν αλλάξει ο χρόνος και δυο μεγάλες υποθέσεις συσχετισμένες μεταξύ τους,  προοδεύουν.

Τουρκία(Ελλάδα)-Ιραν





Η χώρα μας θα χρησιμοποιηθεί για να βγει η Τουρκία off και το Ισραήλ για να 
βγει το Ιράν και οι σύμμαχοι του σε Συρία και Λίβανο(κ.α.) off.

Εφόσον λοιπόν οι δυο υποθέσεις τρέχουν μαζί, τότε χρονικά θα είναι κοντά η μια με την άλλη.

Οι δύο δολοφονίες, αυτή  του Ιρανού αξιωματούχου αρχές του 2020, και του πυρηνικού επιστήμονα τέλη του 2020, εχω την εικόνα ότι ήταν  δυο προειδοποιήσεις και οι τελευταίες πριν τα… πυροτεχνήματα. Πριν το τελικό χτύπημα που θα γυρίσει πολύ μεγάλο γρανάζι.

Το επόμενο διάστημα είναι ένα κρίσιμο διάστημα από πολλές απόψεις για την υπόθεση του πυρηνικού προγράμματος του Ιραν. Για ποιο λόγο είναι τόσο κρίσιμο διάστημα;;;;;…. οι απαντήσεις είναι πολλές και δεν περιορίζονται μόνο στην επέτειο δολοφονίας του Σολεϊμανί, στην ακυβερνησία των ΗΠΑ, στο γεγονός ότι στις 6/1 «ορίζεται»  το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών εκεί στις ΗΠΑ, και είναι αμφίρροπο και που μπορεί να έχει εκπλήξεις για τον Μπάιτεν και φυσικά και την παγκόσμια κοινότητα. Όχι μόνο για αυτό. Αφού προωθήσαν χθες στις 27.12 την δική μας υπόθεση αναρτώντας στο ΦΕΚ την πρόθεση για επέκταση στα 12 ν.μ…πάει να πει ότι ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι ο περσικός φάκελος. Και ήδη βλέπουμε δραστηριότητα στον κόλπο του Περσικού, μια επιδημία από μουσουλμανικά κράτη εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, και μια Σαουδική Αραβία να έχει αναγνωρίσει υπογείως, όπως είπαμε αποκλειστικά από εδώ κάποτε,  την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι συμφωνίες εξομάλυνσης δεν σημαίνουν μόνο εμπόριο, επενδύσεις και ταξίδια, σωστά;;

Σημαίνει και αναγνώριση του πρότζεκτ από τα κράτη που εξομαλύνουν τις σχέσεις τους,  εκούσια ή.. ακούσια


https://www.jpost.com/israel-news/saudi-arabia-israel-normalization-deal-within-one-year-653526?fbclid=IwAR2j0NJBYta2OjF7wa4mob-MGBEm7aCBmbiHchAHunpfoEzsgWKh7bnQFSo



Ο φάκελος Ιραν περιλαμβάνει και άλλα αρχεία, όπως το γεγονός ότι Λιβύη, Λίβανος και Συρία θα πρέπει να φουντώσουν πολεμικά.

Επίσης αυτό σημαίνει ότι για να βγάλουν off  την Περσία, χρειάζονται μία πολύ καλή δικαιολογία που θα κλείσει το στόμα της παγκόσμιας κοινότητας…..και αν δεν προχωρήσει σε αντίποινα το Ιραν είναι ικανοί να… κατασκευάσουν.

Η γεωπολιτική σκακιέρα είναι πλέον τόσο περίπλοκη που οι επίσημοι  γεωπολιτικοί αναλυτές θα τρελαθούν, μη μπορώντας να εξηγήσουν όλα όσα διαδραματίζονται σε αυτή.

Και αυτό γιατί αγνοούν τα πραγματικά κίνητρα πίσω από αυτά που βλέπουμε και φυσικά την ύπαρξη του πρότζεκτ. Αγνοώντας τους στόχους και τις προθέσεις του, δεν μπορείς όσα πανεπιστήμια και να έχεις φοιτήσει,  σε όσους πολέμους και να έχεις συμμετάσχει, όσο ψηλά και αν είσαι στην στρατιωτική ιεραρχία να εκτιμήσεις τις προθέσεις, τις συσχετίσεις και τα νέα δεδομένα στις σχέσεις μεταξύ κρατών και στρατών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτή την γεωπολιτική παραφροσύνη μόνο και μόνο από τα συμφέροντα των ισχυρών στις περιοχές ενδιαφέροντος…δεν αρκεί αυτό…και ίσως ποτέ δεν αρκούσε στην ιστορία. Μια άτυχη στιγμή, ένα στημένο συμβάν και η  ιστορία αλλάζει, οι ισορροπίες αλλάζουν, οι συμμαχίες το ίδιο…. και ξανακάνει τον κύκλο της, για τρίτη φορά.

Χθες λοιπόν κάναμε άλλο ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την σύγκρουση με την Τουρκία...και το κάναμε ποτέ;

Πρόσεξε πότε το κάναμε, όταν εδώ αναλυτές, στην Ελλάδα, ακόμη και στρατιωτικοί αναγνωρίζουν την στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας σε συγκεκριμένους τομείς και τονίζουν σε δηλώσεις τους την ανάγκη αναβάθμισης και επανεξοπλίσμου των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Υπογράφουμε συμφωνίες με συμμάχους που μας την έχουν στημένη, που στο παρελθόν μας έχουν επέμβει υπογείως και δολοφονήσει τα εθνικά μας συμφέροντα και που δεν αποσκοπούν στην ευημερία, ανάπτυξη, σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή π.χ. της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά είναι παγίδες εδαφικές, στρατιωτικές, πολιτικές…πνευματικές..!!! Συμφωνίες και επιλεκτικές επεκτάσεις συνόρων καμουφλαρισμένες προδοσίες…και ποιος θα μιλήσει από τους δημοσιογράφους που πληρώνονται από τις εταιρίες… που πληρώνονται από το κράτος;

 Υπογράφουμε ΡΕ, συμφωνίες την ώρα που το επίπεδο στρατιωτικής αποτροπής και αντιμετώπισης δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα όπως μας λένε οι ίδιοι αναλυτές και το υπουργείο εθνικής άμυνας;  Αν το επίπεδο στρατιωτικής αποτροπής ήταν εντάξει, ούτε φρεγάτες θα θέλαμε, ούτε Ραφαλ  θα ζητάγαμε…και χίλιες δυο άλλες βασικές ελλείψεις που κάποιοι αξιωματούχοι μας τις αναφέρουν.

Τι στα κομμάτια κάνουμε λοιπόν…ποιος βιάζεται να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο, ανέτοιμοι και εν μέσω «πανδημίας»;;; Γιατί δεν περιμέναμε έστω το …καθυστερημένο αλλά κατ’ επείγον πρόγραμμα προμήθειας οπλικών συστημάτων που θα τούμπαρε συντριπτικά υπερ μας τις πιθανότητες επικράτησης;

Και κάτι τελευταίο…θα περιμένει η Τουρκία να εξοπλιστούμε περαιτέρω σε τομείς που υστερούμε ή έχουμε ανάγκη βελτίωσης; Είναι τόσο ηλίθιοι;;;Δεν κρίνουν δεν αξιολογούν τις κινήσεις μας σε διπλωματικό και εξοπλιστικό επίπεδο… δεν παρακολουθούν τα νησιά μας;;;;

Δεν νομίζω ότι θα περιμένουν εκτός και αν παραλάβουμε τα 18 γαλλικά αεροσκάφη το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Απίθανο σενάριο… όποτε κύριοι άλλος σας έβαλε να ανακοινώσετε την πονηρή επέκταση των συνόρων στο Ιόνιο, ώστε να φέρει πιο κοντά την σύρραξη που θα έχει αντίκτυπο στην………………… συνθήκη του Μοντρε ! Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;

Μια σύγκρουση που έχει υπολογιστεί/σχεδιαστεί χρόνια πριν καν υπογραφτεί η αφορμή πολέμου, ο East Med,  και που θα δημιουργήσει τετελεσμένα στα σημεία ενδιαφέροντος.

Θέλουμε παράδειγμα…;;;

Αυτό που έγινε στην Αρμενία.

Τους έβαλαν σε πόλεμο μερικών ημέρων, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ, δεν άφησαν ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ να λάβει διαστάσεις και οδήγησαν σε συμφωνία,  επώδυνη συμφωνία για ορθόδοξο κράτος με εικόνες ντροπής και θλίψης για τους Αρμένιους αδελφούς μας και με απώλειες εκατέρωθεν.

Αυτό είναι το πολεμικό μοτίβο που στήνουν τρίτοι και το στήνουν σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα των εμπλεκόμενων πλευρών.

 

Προχθές στην Ελλάδα, , κάποιοι από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα κόμματα,  τους βουλευτές, νοσηλευτές, στρατιωτικοί, κάποιοι από τους ιερείς…εμβολιάστηκαν δημόσια στις 27 του μήνα. Δυο ημέρες μετά τα… Χριστούγεννα.

Στις 27 του μήνα…ή δηλαδή στα τρία 9 του μήνα.

Κοίτα….

Ο χθεσινός μαζικός εμβολιασμός ορισμένων εκπροσώπων των σημαντικότερων  θεσμών της χώρας μας μπροστά στις κάμερες,  υποδηλώνει τον έλεγχο που ασκούν επάνω τους αυτοί που είναι πίσω από το πρότζεκτ-7.

Να το ξαναπούμε, ο δημόσιος εμβολιασμός καθορίζει τον έλεγχο που ασκούν στην χώρα μας δια μέσω αυτών των κλάδων.

Δημόσια μας έδειξαν ότι ελέγχουν την πολιτική, την  επιστήμη, την κεφαλή της εκκλησίας… των ενόπλων δυνάμεων(!!!) (αναμένω δημοσιογράφους, αθλητές κ.α.) και όσους είδαμε και δούμε στη συνέχεια.

Αυτό το κρυφό μήνυμα σημαίνει πολλά!!

Ένα από αυτά είναι ότι όλοι οι παραπάνω κλάδοι, οι κεφάλες τους,  θα υποκύψουν στην…κεφαλή της Πανθρησκείας, στον εκλεκτό εκπρόσωπό της,  που γιορτάζει στα τρία 9, δηλαδή στις 27 Οκτώβρη.

Πάνω από την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία ενός κράτους θα είναι η εξουσία της Ιερουσαλήμ, το θρησκευτικό Ράιχ που θα πρέπει να ασπαστούν όλοι, και σε συνεργασία με την ψηφιακή δικτατορία, μέρος της γευθήκαμε πρόσφατα και θα γευτούμε σύντομα, ο κόσμος θα αναγκαστεί να σκύψει το κεφάλι

Για αυτό βιάζονται γιατί δεν προλαβαίνουν, διοτί πολλά θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 11.11.2021.

 Όλοι ξέρουμε ότι 25 του Δεκέμβρη είναι τα Χριστούγεννα.

Σε λίγο, όλοι θα ξέρουμε, για την ακρίβεια θα θέλουν όλοι να ξέρουμε,  ότι 27 είναι η διεθνής ημέρα θρησκευτικής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…βασικά  οι ΗΠΑ όρισαν την 27η Οκτώβρη ως διεθνής ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.




Και είπαμε ότι μέσα από την αμερικανική γιορτή στις 27, μέσα από του καμπαλιστες μαστροπούς της θρησκευτικής ελευθερίας, ετοιμάζεται η προώθηση της Πανθρησκείας με έδρα τα μέρη που πάτησε ο…. Χριστός, την Ιερουσαλήμ. Αυτά τα μέρη θέλουν, να τα σπιλώσουν, να τα χρησιμοποιήσουν συμβολικά θρησκευτικά και γεωπολιτικά…. για την ιδιοκτησία της περιοχής αυτής εξοπλίζονται στρατιωτικά οι μεγάλες δυνάμεις και ασκούν εξωτερική πολιτική……έτσι δεν είναι Μάικ;;

Έτσι είναι…..

Και μία αποκάλυψη:

Η ανακήρυξη αναγνώρισης της ισραηλινής κυριαρχίας στην Ιερουσαλήμ στις 6.12.2017 από τον Τράμπ, είχε προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ λίγο μετα θα αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία του Ιραν που είχε υπογράψει ο Ομπάμα και έβαζε μια τάξη και ένα όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, κοινώς αποδεκτό από όλες τις πλευρές….. Ευρώπη Αμερική Ιραν.

Τίναξαν μια συμφωνία στον αέρα, ώστε να ωθήσουν το Ιραν να αντιδράσει και να βρουν πατήματα και αφορμές αργότερα(τώρα δηλαδή)να εκβιάσουν, με κυρώσεις πρώτα και έπειτα στρατιωτικά, όχι μόνο το Ιραν αλλά και τον Άσαντ της Συρίας, και τον Λίβανο και την Χεζμπολάχ και όποια κυβέρνηση, κράτος, ή εταιρία, δημόσια ή ιδιωτική,  έχει πάρε δώσε  με το Ιραν.

Αυτο υπάρχει και γράφεται για πρώτη φορά μόνον εδώ, και είναι σχεδόν αδύνατον να φανεί μέσα από την ενημέρωση και τις αναλύσεις που μας παρέχουν τα δελτία ειδήσεων.

Το Ιραν ήταν μέρος του πρότζεκτ 7 όχι μόνο για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά και για θρησκευτικούς λόγους. Η Ιερουσαλήμ, το πνευματικό παγκόσμιο κέντρο θρησκευτικής ελευθερίας (πνευματικός φάρος της νέας παγκόσμιας θρησκείας) που αναγνωρίστηκε ως πρωτεύουσα τους Ισραήλ από τον… πλανητάρχη το 2017 , είχε μεταξύ των άλλων, σαν προϋπόθεση την στρατιωτική δράση κατά του Ιραν. Αρα η Ιερουσαλήμ και η Πανθρησκεία που θέλουν να εφαρμόσουν εκεί, έχει σχέση με το ….Ιραν;;;;;

Για να δούμε αν αυτό είναι αλήθεια ή κάνω λάθος……μέσα από επίσημο κυβερνητικό site  των ΗΠΑ.



Χρησιμοποιούν θρησκευτικές ελευθερίες, ανθρώπινα δικαιώματα, εθνικά δικαιώματα, υποθέσεις κρατών και ότι άλλο τους είναι απαραίτητο στη διαδρομή προς την Ιερουσαλήμ και δεν λογαριάζουν τιποτα, ούτε οικονομίες, ούτε απώλειες ούτε ηλικίες.





Τρεις σημειώσεις 

1.Από τα Θεοφάνια και μετα,  το νου μας. 

2. Το εμβόλιο που έκαναν οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας μας δεν είχε νερό, δεν ξέρω αν είχε φάρμακο αλλά ένα συστατικό είχε σίγουρα μέσα:  Απιστία 

3. Να ελπίζεις για το καλύτερο, αλλά παράλληλα  να προετοιμάζεσαι για το χειρότερο

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share:  

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου Rick

    Η αλήθεια είναι πως απ' την ώρα που το Ισραήλ έστειλε υποβρύχιο στον Περσικό κόλπο, περίμενα την επόμενη ανάλυσή σου. Όπως επίσης και μετά από αυτό που έγινε αρχές του Δεκεμβρίου :

    "Για δολοφονία ενός ανώτερου αξιωματούχου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, της Μοσάντ, κάνουν λόγο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης".

    Για αντίποινα λένε κάποιοι...


    Στο θέμα με την Ελληνοτουρκική διαμάχη, να λάβουμε υπ' όψη και το τι είπε η Τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ :

    " Με τίτλο «Επίσημα το είπαν… Κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει πόλεμο», δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Ακιτ, υποστηρίζει πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να στήσει βάση UAV στο μέσο του Αιγαίου, επιμένοντας στην στρατικοποίηση των νησιών και διευρύνοντάς τη συνεργασία της με το Ισραήλ"....


    Ψιτ !!!
    Γουρλωτέ Τέρυμπόϋ !!! Διάβασες τι έγραψε ;;;

    Κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει πόλεμο...θα προκαλέσει...όχι μπορεί, ίσως, ενδέχεται, κ.λ.π....ΘΑ προκαλέσει.



    Σε ευχαριστώ για το κείμενο Rick

    Κωνσταντίνος
    Κομνηνός

    ΑπάντησηΔιαγραφή