Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2020

Ας μην αφήσουμε να μας προσπεράσουν





 Ναι ξέρω ότι δεν γράφω και τόσο συχνά και ελπίζω να ειστε ολοι καλα, σε σωμα και πνευμα.

Δεν γραφω πολλα τελευταία και υπάρχουν λόγοι για αυτο...  ένας εξ αυτών είναι ότι δεν εχω πολύ ελεύθερο χρόνο.

 Ένας δεύτερος είναι ότι τα περισσότερα τα γράφω σε κάπως... ελεγχόμενο περιβάλλον, εκεί που ξέρω ποιος διαβάζει... τι διαβάζει. Εδώ στο site υπάρχει η δυνατότητα να διαβάζει ο κάθε ένας και παρατήρησα, με θλίψη, ότι.... κάποιοι μπαίνουν εδώ όχι με καλές προθέσεις.(!!!)

Σήμερα θα ήθελα να πούμε κάτι διαφορετικό!

Πριν πάμε εκεί όμως και επί της ευκαιρίας ας δούμε λίγο τι γίνεται εκεί έξω.

Ένας πλανήτης ολόκληρος χορεύει στον ρυθμό της παραφροσύνης και δεν μιλάμε μόνο για τον covid.

Προσωπικά έχω την αίσθηση (και μερικά υπολογίσιμα στοιχεία Μάικ Βενιαμίν) ότι πατάμε σε μια μίνι αντίστροφη μέτρηση που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο και είναι πέρα από την υπόθεση covid. Αν παρατηρήσατε, όσοι αντέχετε να τους βλέπετε, μιλάνε όλοι για εμβολιασμό τον… Ιανουάριο.

Τον πρώτο μήνα του 21ου έτους του 21ου αιώνα.

Οπότε αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο ο εμβολιασμός που επιχειρείται για τον μήνα Ιανουάριο. Στοχεύουν γενικά  Ιανουαριο, το πρωτο του επόμενου έτους.

Θα τεθούν προφανώς οι νέοι στόχοι και η πλοκή πιθανότατα θα αλλάξει και δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε οι μεν τον κίνδυνο του covid, οι δε τον κίνδυνο του εμβολίου για την καταπολέμηση του covid, αλλά κάτι παρόμοιο σε κλίμακα, δηλαδή σε παγκόσμια κλίμακα αλλά πιο απειλητικό.

Ο πόλεμος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας και η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν έχει καταλάβει ότι μετράμε ανάποδα για την επίσημη αρχή της.

Από την στιγμή που θα επιχειρήσουν  ύπουλα να χτυπήσουν πυρηνικές βάσεις του Ιραν, από εκεί και μετα θα εξαπλωθεί στα κράτη  παγκόσμια ανασφάλεια, τρόμος και γενική ανησυχία άνευ προηγουμένου, οι αγορές και οι τιμές θα σπάνε αρνητικά ρεκόρ που στόχο θα έχουν την….. επιβίωση μας. Με το που αλλάξει το έτος υπάρχει η εικόνα ότι θ εμπλουτίσουν την πλοκή, και δε είναι μόνο το Ιραν που βιάζονται, αλλά και το άτακτο Brexit, το οποίο έχει μια άτυπη διορία έως την 31 Δεκεμβρίου.

Οπότε έχει σημαδευτεί φιλε ο Ιανουάριος και δεν είναι μόνο ο παγκόσμιος και ταυτόχρονος εμβολιασμός μας, διότι το 21 ή τα τρία 7 έχουν πολύ ισχυρό συμβολισμό, και ξέρουμε πάνω κάτω πόσο αγαπάνε τους συμβολισμούς αυτοί που επιταχύνουν το….project.

Θα το ξανά καταθέσω,  σαν στοιχείο,  αλλά δεν γίνεται να το εξηγήσω, τουλάχιστον εδώ.

Οι συμβολισμοί στην οθόνη μας, στις ταινίες, στα σίριαλ, στα μουσικά βιντεοκλίπ, στις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις……στις ειδήσεις και στους τίτλους τους(!!!) και όπου αλλού κατασκευάζονται είναι…πληροφορίες, κρυμμένες ή αλλιώς απόκρυφες ή αλλιώς μυστική και ταυτόχρονη συνεννόηση των μυημένων μεταξύ τους αλλά και με ότι λατρεύουν οι …μυημένοι.Όσα περισσοτερα συμβολα μας εμφανίζονται,  τόσο πιο κοντά στην ολοκληρωση του project(!!!)

Δεν γίνεται να πούμε κάτι παραπάνω αλλά ελπίζω και εύχομαι, όσοι περισσότεροι γίνεται να κατανοήσουμε ότι πατάμε σε μια αντιστροφή μέτρηση που το μεγάλο πρόβλημα, όταν αυτή λήξει, δεν θα είναι ο covid….και ακόμη χειρότερα,  αυτή η αντίστροφή διαδικασια πλησιάζει επικίνδυνα στο τέλος της, όσο κοντά είναι το τέλος του έτους.

Αυτά τα λίγα σε σχέση με ότι γίνεται εκεί έξω.

Προσωπικά, αξιολογώντας  ότι γίνεται εκεί έξω, όπως και ορισμένοι απο εσάς,  αποφασίσαμε να αλλάξουμε για ένα χ διάστημα περιβάλλον. Η δική μου απόφαση είχε να κάνει πρώτα και κύρια με την δυνατότητα να επανασυνδεθώ με την φύση. Δεύτερον να εχω την επιλογή να την "κάνω" για ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, όταν οι εικόνες θα είναι δύσκολες, για να μην επηρεάζομαι συναισθηματικά, άλλωστε 4 χρόνια τοποθέτησα τον εαυτό  μου σε ένα άτυπο περιορισμό μετακινήσεων, κάθε μέρα 7 ημέρες την εβδομάδα να καταγραφώ/αναλύω την μαυρίλα αυτού του κόσμου και δεν ξέρω κατά πόσο ωφελεί κάποιον μια τέτοια ασχολία δυσάρεστη.

 Προτείνω ανεπιφύλακτα, όποιος έχει την δυνατότητα και ζει σε αστικό περιβάλλον όσο και αν το αγαπάει, όπως και εγώ, να κάνει αυτό το βήμα. Το προτείνω  όχι μόνο με βάση τα στοιχεία αλλά και με βάση τις συνθήκες και τις θετικές  επιπτώσεις στην ψυχολογία μας,  την οποία και  έχουν στοχεύσει, ώστε να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις μας στο project… σπέρνωντας φόβο, τρόμο, απόγνωση και απελπισία.

Αν μπορείς το κάνεις, αν δεν μπορείς, για τον χ ψ λόγο,  απλα κάνε μια προετοιμασία μακράς διάρκειας εκεί που βρίσκεσαι και ασχολησου με πραγματα που σε κάνουν να νιώθεις ομορα. 

Κάποτε, θυμάστε, είχαμε πει για ένα πολύ μηχάνημα ζυμωτή, ελπίζω με την ευκαιρία της black φραιντει. Το άρθρο είναι εδώ για όποιον θέλει να θυμηθεί μια επιλογή επιβίωσης, σε βάθος χρόνου και αφού περάσουν οι πρώτες δύσκολες ημέρες μιας γενικής κατάρρευσης εκεί όπου έρχονται τα πάνω κάτω. Αφού περάσουν αυτές οι πρωτόγνωρες πρώτες ημέρες, βδομάδες, ας έχουμε στο νου μας τουλάχιστον να μην μείνουν για πολύ, και να επιστρέψουμε σε μια διατροφική κανονικότητα και να έχουμε έστω και πάλι τα βασικά. Έξυπνες λύσεις που θα μας προμηθεύον ενέργεια για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες και σίγουρα ασυνήθιστες  αυτές συνθήκες διαβίωσης.

Σήμερα….τώρα…θα ήθελα να προσθέσω κάτι νέο σε σχέση με την επιβίωση.

Φιλε μου αυτό είναι τα… σαλιγκάρια.

Όπως διάβασα τα σαλιγκάρια  «είναι πραγματικά μια τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ενώ είναι χαμηλή σε λίπος. Μια μερίδα των 100 γραμμαρίων σαλιγκαριών θα σας δώσει ένα εντυπωσιακό 16,5 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 90 θερμίδες. Εκτιμάται ότι το σαλιγκάρι είναι 15% πρωτεΐνη, 2,4% λίπος και περίπου 80% νερό. Επίσης περιέχει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα, όπου το γεγονός αυτό το καθιστά ως μια εναλλακτική λύση διατροφής.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σαλιγκάρι περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως ω3 και ω6.»

Το πρώτο πράγμα που έκανα εδώ που είμαι είναι να μαζέψω σαλιγκάρια. Το έκανα για πρώτη φορά στη ζωή και το έκανα στην αρχή γιατί έτρωγαν τα οπωροκηπευτικά …και μετα θυμήθηκα ότι είχα δοκιμάσει στο παρελθόν, μικρός, και μου είχε μείνει η υπέροχη γεύση τους.

Και έψαξα και βρήκα, εύκολο στον κόσμο του διαδικτύου, για το πως τα ετοιμάζεις και τα μαγειρεύεις.

Τα έφτιαξα στιφάδο και πραγματικά ήταν το κάτι άλλο ικανος να ετρωγα μέχρι και εγώ να βγάλω κέλυφος.

Και μετα παρατήρησα ότι, τέτοια νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή διατίθεται …δωρεάν. Απλα να υπάρχουν μέρες με υγρασία ή βροχή και εκεί μόλις βραδιάσει ξεχύνονται κατά χιλιάδες…!

Δωρεάν τροφή σε μια εύθραυστη οικονομικά(και όχι μόνο) εποχή, είναι κάτι που θα πρέπει να το έχουμε κατά νου.

Εδώ είναι ένα βίντεο προετοιμασίας των σαλιγκαριών, δεν είναι μια υπόθεση τόσο απλή αλλά όχι και τόσο σύνθετη ώστε να μην μπορούμε να την κάνουμε αλλα εδω η καλή μας κυρια τα αναλυει με τέτοιον τροπο,  ωστε να εχουμε ενα ασφαλες και επιθυμητο αποτέλεσμα.




Όσο για τις συνταγές, υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλές.

Αυτό που θα κάνω τις επόμενες ημέρες, όταν και θα εχω λίγο παραπάνω  ελεύθερο χρόνο, θα είναι να μαζέψω μια μεγάλη ποσότητα, να κάνω όλη την προετοιμασία μέχρι το σημείο λίγο πριν μπουν στην κατσαρόλα  και επειτα θα αποθηκευτούν. Το χρόνο συντήρησης δεν τον γνωρίζω ακόμη, αν κάποιος ξέρει στα σχόλια ή αν μάθω θα επανέλθω.

Ο τίτλος λοιπον έχει διττή ερμηνεία. 

Με την ταχύτητα του σαλιγκαριού προωθούσαν τόσα χρόνια το project  τους και πάλι μας προσπέρασαν και όχι μόνο αυτό αλλά μας τύφλωσαν τοσο που ουτε δεν τους είδαμε κάποιοι, πολλοι ούτε καν τους βλέπουν ακομη και τώρα.

Η άλλη του ερμηνεία είναι ότι εκεί έξω υπάρχει τροφή,δωρεάν και πλούσια, για ώρες δύσκολες, που θα πρέπει από τώρα να έρθουμε, όσοι έχουμε αυτή την δυνατότητα, σε επαφή και να εξοικειωθούμε με την φύση και μερικά από τα μυστικά της. Επιστροφή στην φύση και εξοικείωση μαζί της,  έστω και στο 90’,  είναι το μεγάλο μυστικό για να περάσουμε λίγο πιο ανώδυνα τις ώρες εκείνες, ώστε να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε πέρα από τις εικόνες τις δύσκολές και την πείνα.

Κλείνουμε και αυτό το θέμα και πάμε σε ένα τρίτο που όπως είπα έχει ένα κάνει με ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αφορά όσους δεν έχουν κάνει ασφάλεια ή σκέφτονται να κάνουν.

Άλλαξα ασφαλιστική  εταιρία και πήγα στην  https://www.hellasdirect.gr/ και είδα είναι λογικό μάρκετινγκ για να προωθήσουν το προϊόν τους στο οποίο με ενημερώνουν ότι προσφέρουν έναν κωδικό προσφοράς, όπου, όποιος γνωστός μου ή αγνωστος ή φίλος ή συγγενείς έχει σκοπό να αγοράσει συμβόλαιο ασφάλειας άνω των 180 ημέρων, τον χρησιμοποιήσει και  τοτε έχει έκπτωση 20 ευρώ στην ασφάλεια του.

 Και ο ίδιος, αοφυ κάνει συμβόλαιο, αν φέρει κάποιους φίλους η γνωστούς του έχει και αυτός ενα μικρο όφελος.

Να προσθέσω ότι γενικά στην συγκεκριμένη εταιρία είδα καλύτερες τιμές σε σχέση με μερικές πολύ γνωστές εταιρίες. Φυσικά αυτά αλλάζουν από καιρό σε καιρό.

Όποιος έτυχε αυτό το διάστημα να θέλει ασφαλιστικό συμβόλαιο και δει ότι τον βολεύει αυτή η εταιρία, στέλνει μήνυμα στο email του site protes3meres@hotmail.com ή στην σελίδα εδώ στο fb, του τον στέλνω, μπαίνει στην αρχική σελίδα της εταιρίας περνάει την πινακίδα του, εντοπιζεται το αμαξι και κάποια στοιχεία, βγαίνει η προσφορά της εταιρίας και έπειτα περνάει τον κωδικό στο κουτάκι "κωδικός προσφοράς". 

Κωδικό προσφοράς θα λάβουν 10 άτομα, δηλαδή μόνο σε 10 άτομα θα μπορέσω να τον στείλω ωστε να εχουν έκπτωση.

Και εδώ φτάνει στο τέλος του το σημερινό άρθρο.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, παιδια να προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι και να προμηθευτούμε ότι χρειαζόμαστε πριν αλλάξει το έτος γιατί "αν" αλλάξει η πλοκή, πολλά θα έρθουν τούμπα μέσα σε μερικές ημέρες, ίσως ώρες και θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Μερικά από τα πολλά ακολουθούνται σε καρτέλες excel, που σημαίνει έχουν προγραμματιστεί και δεν θα είναι προϊόν τύχης ή προϊόντα που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. 

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής που αναίρει την νέα εποχή που σχεδίασαν εκεί κάτω στην Ιερουσαλήμ και που..... ότι μπορεί να πάει στραβά θα πηγαίνει.

Όσο για το εμβόλιο και αν θα το κάνουμε, προσωπικά εμπιστεύομαι και θα αναμένω  την εικόνα που θα μας δώσουν τρία άτομα. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, ο Ηλίας Καλλιώρας και ο Διονύσιος Μακρής.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα, υποθέτω μέσα στην εβδομάδα, μάλλον εκεί κοντά στις 11/12 και κλείνω με το παρακάτω πολύ σημαντικό και ουσιαστικό βίντεο, για την ψυχική μας επιβίωση σε ένα περιβάλλον..... γκρι, ψυχοκτόνο και καταθλιπτικό. 





 

 

 

 

Share:  

2 σχόλια:

  1. Μας ελειψες φιλε μου. Χαιρομαι πολυ που εφυγες απο την πολη. Οποτε μπορεις να γραφεις. Σε εκτιμω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουάου, τι εξαιρετική ανάρτηση. Το βρήκα πραγματικά πολύ ενημερωτικό. Είναι αυτό που έψαχνα. Θα ήθελα να σας προτείνω να συνεχίσετε να κοινοποιείτε τέτοιου είδους πληροφορίες. Πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής Βόρεια προάστια

    ΑπάντησηΔιαγραφή